ترخون گیاه معطری است که بسیار خوش بو می باشد.ترخون به عنوان طعم دهنده غذا به کار می رود و دارای فواید زیادی برای بدن می باشد. از خواص ترخون می توان به جلوگیری از رشد سلول های سرطانی، جلوگیری از کم خونی و کاهش درد دندان اشاره کرد.
به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها در برگ های این گیاه، توانایی جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی را دارد. همچنین گیاه ترخون اثر ضد التهابی دارد که رگ ها را از هرگونه صدمات حفظ می کند. وجود پتاسیم که نقش مهمی در تنظیم انقباض قلب دارد، به سلامت هر چه بیشتر قلب کمک می کند.
برگ ترخون برای دیابت ها مفید است. دلیل آن فیبر غذایی است که می تواند کالری را در تمام اندام های بدن توزیع کند و در نتیجه سطح قند خون در بیماران دیابتی کاهش پیدا می کندآهن موجود در برگ های گیاه ترخون برای تشکیل گلبولهای قرمز حاوی هموگلوبین مهم است. لذا مصرف ترخون از کم خونی می تواند جلوگیری نماید.